Психологічна допомога воїнам АТО

Отримати психологічну допомогу воїнам АТО та членам їх сімей можна через мобільний сайт «Мобільна Психологічна Допомога».

Про спільний проект канадців і українців - http://datacloud.me/CUF-OSI/uk/index.php, створений Канадсько-Українською Фундацією, йшлося у Тернополі зокрема на Всеукраїнському науково-практичному симпозиумі з питань медико-психологічної реабілітації при посттравматичному стрес-синдромі, повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я ТОДА.

Сайтом можуть скористатися і люди, які відчувають наслідки психотравмуючих подій, і фахівці в галузі психічного здоров’я. Цей сайт, як зазначають його розробники, пропонує інтерактивні опитувальники, за допомогою яких користувач зможе визначити власний стан психічного здоров’я, виявити первинні ознаки розладів і спланувати подальші дії. На сайті також розміщено корисну інформацію для учасників бойових дій, їхніх рідних і знайомих про шляхи подолання стресових обставин. Інформація про установи й організації в Україні, де можна отримати кваліфіковану допомогу фахівців актуальна 1 березня 2015 року, повідомляє «20 хвилин».

Даний ресурс є безкоштовним. Ним можна скористатися з мобільних телефонів, комп’ютерів та інших мобільних приладів.

Наразі з організацій, де можуть надати психологічну допомогу на Тернопільщині, на сайті вказана інформація про ГО „Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій” і про госпіталь в Заліщиках.

До слова, також у Тернополі психологічну допомогу учасникам АТО та членам їх сімей, переселенцям, усім, хто постраждав внаслідок війни на сході України, можуть надати зокрема в центрі „Крок на зустріч”, що на вулиці Над Ставом і в Центрі допомоги учасникам АТО, що діє на базі Штабу Самооборони Майдану на вул. Грушевського.

Подолати бойову психологічну травму бійцям за принципом рівний рівному допоможуть психологи і підготовлені бійці проекту Wounded Warrior Ukraine («Побратими»). Проект створений американцями, данцями і українцями. Зв’язуватися з ними можна через сторінки груп в соцмережі facebook. Серед учасників проекту багато тернополян: Олег Гуковський, Катерина Мельник, Гатило, Володимир Малишевський, о. Микола Квич та інші.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео