Тернополян запрошують до підготовки Чистофесту (фото,відео)

Близько 15-ти локацій Тернополя прибиратимуть під час акції «Зробимо Україну чистою» 23 квітня. До підготовки заходу також приєдналось 7 районів області.

Про це повідомили організатори акції – представники ГО «Let’s do it, Ukraine» та «Файне місто» 25 лютого під час обласного форуму Розвитку та Взаємодії.

- Ми запрошуємо долучитись представників всіх районів, а також кожного тернополянина, - каже учасниця ГО «Файне місто» Вікторія Микитюк. - Очікуємо збільшення  масштабів території для прибирання у ході підготовки акції. Певна група волонтерів може обрати локацію біля приміщення свого офісу чи дому. Усі разом ми створимо чисте Тернопілля.

Прибирання перейде у справжній Чистофест, обіцяють організатори. Учасників чекають майстер-класи по виготовлення декорацій для дому із брухту, квести на знання історії міста, розважальні конкурси.

- Щоб область ставала все чистішою, потрібно змінити ставлення людей до навколишнього середовища, - додає голова секретаріату ГО «Let’s do it, Ukraine» Олег Шкода. - Ми покажемо приклад, а також проведемо інформування про важливість чистоти та культури. 

Акція «Зробимо Україну чистою» є всеукраїнською. До неї приєднались 113 країн, які по черзі обирають один день для прибирання. Цього року планують долучити до прибирання 700 тисяч учасників.

Центром акції у Тернополі буде парк ім. Т. Шевченка, початок - о 10 годині. Також у списку головних локацій є район колишнього шостого магазину, ліс біля «Подолян», парк «Загребелля», територія заводів «Оріон» та «Сатурн», парк біля психоневрологічної лікарні та інші.

Приєднатись до наймасштабнішого прибирання у своєму населеному пункті може кожен. Контакти організаторів: координатор області – Микитюк Вікторія – 067-114-74-80/093-986-21-65 mykytyuk.vika@gmail.com.

Координатор міста  Залісковий Назар - 098 950 51 78 nazar.meh19@gmail.com

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео