У Бережанах Героїв Небесної Сотні увічнять у камені та металі (фото)

Пам’ятник Героям Небесної Сотні в Бережанах стоятиме в сквері Устима Голоднюка. Таке рішення прийняли на засіданні оргкомітету з увіковічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Відбулося чергове засідання організаційного комітету з увіковічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні за участю заступників міського голови, депутатів районної та міської ради, представників громадськості міста, студентської ради Бережанського агротехнічного інституту, архітекторів та краєзнавців міста, повідомляє berezhany.

Представники організаційного комітету обговорили проекти пам’ятника Героям Небесної Сотні, які були подані на розгляд, та визначили місце встановлення пам’ятника – сквер Устима Голоднюка (між вул. Академічна та вул. Вірменська). Також було окреслено алгоритм та терміни роботи над пам’ятником, яку заплановано розпочати найближчим часом. Комітет заслухав думки та пропозиції спеціалістів та фахівців у галузі архітектури, представників студентства та громадськості.
На даний час обрано один із проектів пам’ятника, планується виготовлення його макета у масштабі 1:10, після чого він буде представлений для обговорення громадськості.

Вибір читачів за тиждень

Відео