«Антикорупційний форум» в Тернополі відбудеться в березні

 

Цього тижня в Тернополі збиралась основна ініціативна група, в котру входять представники різних громадських об'єднань та політичних сил міста. На зустрічі обговорили хід організації «Антикорупційного форуму», проведення якого планується в березні. 

На зустрічі радник М. Саакашвілі Надія Яшан, яка координує роботу «Руху за очищення» в Західній Україні, закликала до спільної роботи. За її словами, це основне прохання до всіх громадських об'єднань та демократичних політичних сил як всієї України, так і Тернополя зокрема. Про перший етап підготовки до форуму «Терен» писав ТУТ.

- З часів Майдану ми, чи не вперше, маємо шанс об'єднати усі незаплямовані політичні, громадські та експертні середовища як в Україні, так і на рівні нашого міста чи області. Вважаю, що «Рух за очищення» міг би стати тією платформою, що поєднала б усі здорові патріотичні сили Тернополя та області на противагу тим корумпованим силам, які знаходяться при владі. Наші основні вимоги – відставка Яценюка та формування дієвого уряду, прозоре призначення генпрокурора, здатного знищити корумповану систему, економічна свобода і можливості для громадян та бізнесу, невідворотність покарання для корупціонерів, справедливе виборче законодавство, - каже Голова тернопільського осередку партії «Демальянс»  Денис Милий.

За словами члена координаційної ради Михайла Жирівського, на цій зустрічі вирішили остаточне питання місця проведення основного заходу і прес-конференції, а також затвердили програму самого форуму. За день до події в Тернопіль приїде радник М. Саакашвілі, екс-заступник міністра економіки України - Олександр Боровик, який проведе зустрічі з громадськими активістами, студентським самоврядуванням та студентським активом міста. Михайло зазначає, що захід відбудеться в березні.

Зареєструватись для участі у форумі можна за цим посиланням. Участь у заході - безкоштовна.

Василь ТОМЧИШИН

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео