Пам'ять Блаженнішого Митрополита Мефодія вшанували виставкою (фото)

Урочисте відкриття виставки пам`яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, відбулося 24 лютого у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Експозиція присвячена першій річниці з дня смерті Блаженнішого Мефодія була відкрита саме на Тернопільщині — малій батьківщині Предстоятеля.

В заході взяли участь представники місцевої влади, духовенства, громадські діячі та пересічні тернополяни.

На виставці представлене церковне облачення владики Мефодія, речі богослужбового вжитку, численні фотографії Блаженнішого, а також його особисті речі — рукописи і книги з особистої бібліотеки.

«Наш земляк був велетом духу та велетом віри. Він поклав своє життя на вівтар України, — зазначив заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа. — На його долю випало чимало випробувань, адже церква, яку він очолював, завжди зазнавала неабияких переслідувань».

Свого часу Блаженніший сказав: «Служіння Предстоятеля — це випробування самотністю та спілкуванням. Предстоятель — завжди сам, і завжди з народом… Сам по собі, без церковної спільноти, ніхто не може бути Предстоятелем. Але зв’язок Предстоятеля з вірними — особливий. Його служіння вимагає від Предстоятеля стояти „перед“ усіма і молитися за всю спільноту...»

Повідомляє Тернопільська ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео