Прокуратура звинувачує в хабарництві недобросовісних адвокатів

Адвокати з метою отримання неправомірної вигоди вводять громадян в оману та схиляють до хабарів нібито для передачі працівникам органів прокуратури.

Такі дії, переконаний прокурор області, підривають імідж та авторитет прокуратури як державного правоохоронного органу, повідомляє 20minut.

Випадки, коли адвокати з метою отримання неправомірної вигоди вводять громадян в оману та схиляють до надання грошових коштів нібито для передачі працівникам органів прокуратури області для вирішення тих чи інших питань, пов’язаних з розслідуванням кримінальних проваджень, почастішали останнім часом на Тернопільщині.

Про це поширила інформацію прес-служба прокуратури області з посиланням на головного прокурора Тернопільщини Олександра Мартинюка.

 - Внаслідок таких дій непоодинокими є випадки, коли працівники новоствореного НАБУ в рамках розслідування кримінальних проваджень за заявами громадян про вимагання неправомірної вигоди перевіряють причетність до вчинення такого роду дій працівників прокуратури, - повідомив прокурор області. - Зокрема, нещодавно такі слідчі дії проводилися працівниками НАБУ у Козівському відділі Теребовлянської місцевої прокуратури, а вчора – такі події мали місце в Тернопільській місцевій прокуратурі та прокуратурі Тернопільської області.

Такі дії вказаних шахраїв підривають імідж та авторитет прокуратури як державного правоохоронного органу, переконаний Олександр Мартинюк.

 - Тому звертаюся до всіх жителів області невідкладно повідомляти про відомі Вам такі факти, - каже Олександр Мартинюк. - А також про факти вчинення будь-яких інших протиправних  дій. Для оперативного реагування на факти корупції та інші ганебні вчинкив прокуратурі Тернопільської області продовжує функціонувати «телефон довіри».

Довідка:

«Телефон довіри» управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України: (0352) 52-30-84. "Електронна пошта довіри": korrupcia.ternopil.@gp.gov.ua .

Вибір читачів за тиждень

Відео