Степан Барна запропонував послу Угорщини «взятись» за Тернопільський аеропорт (фото, відео)

Ідеями щодо спільних інвестиційних проектів поділився керівник області Степан Барна під час зустрічі з послом Угорщини в Україні Ерно Кешкень 26 лютого. Серед головних напрямків співпраці – сільське господарство, переробна галузь, виробництво спирту.

- Тернопільщина є цікавою в економічному плані. Ми маємо вигідне розташування для логістики. Нам є що запропонувати угорським інвесторам, - зазначив Степан Барна.

Він запропонував проект відновлення Тернопільського аеропорту.

- Ми готові віддати аеропорт, якщо там запустять рейси Європою. Також потрібно зробити незначні вкладення у модернізацію установи, - продовжив Степан Барна.

Угорську делегацію запросили на форум «Тернопіль-Інвест-2016», який проведуть у травні. Послу також подякували за сприяння в оздоровлені дітей учасників АТО та реабілітації поранених бійців.

- Ми підтримуємо Україну в її боротьбі за незалежність, - зауважив Ерно Кешкень. – Наступного року програмою оздоровлення хочемо охопити близько 200 дітей учасників АТО з вашої області. Тернопільщина важлива для нас у плані співпраці. Ми будемо розглядати усі пропозиції щодо спільних проектів. Під час форуму у травні організуємо зустрічі з угорськими бізнесменами.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео