У Тернополі злодій крав акумулятори з автомобілів

Правоохоронці вже довели причетність 40-річного жителя обласного центру до вчинення щонайменше чотирьох випадків незаконного заволодіння чужим майном, проте переконані, що на совісті раніше судимого тернополянина можуть бути й інші протиправні діяння, і, можливо, вчиняв він їх не один.

Зі слів начальника Тернопільського відділу поліції Степана Савки, за останні дні почастішали звернення жителів обласного центру про те, що невідомі викрадають з їхніх автомобілів акумулятори. Правоохоронці провели ряд оперативних заходів і підозрюваного таки вдалося встановити. Ним виявився раніше судимий житель обласного центру.

Поліцейські з’ясували, зловмисник ходив на злодійську справу переважно нічної пори. У дворах будинків шукав легковики вітчизняного виробництва, переважно «Жигулі», і з них вчиняв крадіжки. Бувало, що за ніч встигав нашкодити навіть двом власникам. Приміром, в один і той самий час зникли акумулятори ВАЗів, що без нагляду були припарковані в дворах багатоповерхівок по вулицях Галицькій та Фабричній.

 Як пояснює підозрюваний, обирав ті автомобілі, які без зайвих зусиль і шуму можна було легко відчинити.

Викрадене підозрюваний збував в пунктах прийому металу. Виручені кошти, а це, як правило, мала частина реальної вартості акумулятора, тратив на власні  потреби.

Підозрюваному інкримінують статтю 185 ККУ. Проводиться досудове розслідування.

СК Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео