В компанії «Агропродсервіс» дано старт весняно-польовим роботам

На базі головного підприємства компанії під головуванням директора ПАП «Агропродсервіс» Андрія Барана, за участю керівників та агрономів підприємств і філій, відбулося розширене засідання оперативної групи з організації проведення весняно-польових робіт у 2016 році.

На засіданні проаналізовано готовність структурних підрозділів, техніки і стан посівів у розрізі всіх площ. Зазначалося, що озимина на весну загалом вийшла в доброму стані. Зважаючи на те, що цьогорічний лютий, за всі часи спостережень, видався найтеплішим, прийнято рішення на два тижні скоріше від запланованого розпочинати підживлення озимих культур, які почали інтенсивно розвиватися та використовувати більше цукрів.

Практично цього ж дня механізатори і агрономічні служби більшості господарств приступили до підживлення жита, озимих пшениці, ячменю та ріпаку. Під пшеницю, скажімо, вносять по 150 літрів КАСУ в розрахунку на 1 гектар. На ці ж площі буде внесено додатково ще по 100 літрів КАСУ, а також по 100 кілограмів сульфату амонію та інших поживних речовин.

У підсумку на кожен гектар посіву пшениці планують внести по 190 кілограмів діючої речовини азоту та 36 кг сірки. Вже завершено перший етап підживлення озимого ріпаку на 150-ти гектарній площі у філії «Чернів». Всього під озимий ріпак компанія планує вносити до 165 кг діючої речовини азоту на гектар.

Як доповіли керівники господарств, за сприятливої погоди у компанії є всі можливості завершити роботи з підживлення озимини за чотири дні. Уже в найближчі дні приступають до посіву ярини – вівса, пшениці та ячменю.

    Підсумовуючи нараду, Андрій Степанович наголосив на необхідності чіткості і злагодженості в роботі, дотримання технологічної дисципліни та забезпечення оптимальної логістики. Не можна розслаблятися ні на хвилину і відкладати на завтра заплановане навіть з огляду на очевидний змінений період проведення весняно-польових робіт. Бо, як прогнозують метеорологи, вологи в ґрунті вистачить лише до середини травня, а тоді наступить різкий посушливий період.

    У нинішньої ранньої весни є й своя особлива родзинка. Збільшений вегетаційний період забезпечить добрий розвиток рослин, а звідси - надія на високі врожаї.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео