Коли Тернопіль побачить нові парки? (відео)

На тернопільські парки чекає оновлення. Володимир Місько повідомив, що наступною ініціативою (після затвердженого рішення впровадження шкільних стипендій), буде облагороджування парків. 

В планах - поділ їх території на різні відпочинкові зони, які дозволять кожному знайти заняття до смаку. Про ідею та її зміст, далі у розмові із депутатом міської ради Володимиром Міськом.

- Ваша ідея та в чому її зміст?

- Сьогодні, ми працюємо над ініціативою про зонування парків. Ми виходимо із позиції, що повинна бути зони для активних занять спортом, атракціонів, відпочинку з дітьми, пікніків, тощо. Поки що, спілкувались із міським головою та плануємо сформувати робочу групу, яка працюватиме над цим проектом. Шкода, не встигли це зробити до початку сезону. Проект - масштабний, він вимагає значних ресурсів.

- Як громада міста може повпливати на таку ідею?

- Ми будемо про це говорити, будемо це популяризувати. Ми хочемо, щоб кожен розумів, як треба відпочивати та отримувати максимальне задоволення від перебування у різних паркових зонах. Ми обговорюватимемо цей проект і поширюватимемо його у публічну площину. Це наша важлива стратегічна ініціатива на 2016 рік.

- Яка Ваша роль у проекті?

- Ми декларуємо ідею, ми робимо протокол про наміри, а є відповідні розпорядники коштів, вони роблять іншу роботу. Ми консультуємо, штовхаємо ідею вперед, професійно підходимо до цього питання. Врезультаті ми повинні отримати щось феноменальне, те, чим Тернопіль буде відрізнятись від інших міст України.

- Коли очікуєте результатів?

- Я щиро вірю, що до наступного сезону ми будемо готові. Думаю, вийдемо з позиціями про зонування парків. Наші парки розташовані далеко від житлових масивів, тож там можна створити найкращі умови для відпочинку тернополян.

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео