Тернопільські школярі збирають гроші, щоб створити притулок для собак

У Тернополі збільшується кількість безпритульних собак. Їхньою долею перейнялися школярі. Вони організовують вистави, а за виручені кошти планують створити притулок для тварин.

Шкільний благодійний театр «Пігмаліон» проводить благодійні вистави, участь у яких беруть переважно учні тернопільських загальноосвітніх навчальних закладів. Глядачам пропонують залишити добровільне пожертвування. Зібрані кошти передадуть на потреби безпритульних собак, повідомляє ZZ.

«Досить багато було глядачів на виставі «Ніч перед Різдвом» за твором М. Гоголя. Режисером-постановником був Т. Довбуш. Вдалося зібрати хорошу суму грошей. Актори всі кошти вирішили віддати на потреби стерилізаційного центру для безпритульних собак у с. Дичків. За ці кошти було придбано корм, ліки, певні засоби гігієни, ошийники. Всі ці речі дуже необхідні. Далі є нові плани щодо вистав. Ми хочемо організувати ще декілька вистав. Якщо вдасться зібрати хорошу суму, то організуємо притулок для тварин, насамперед собак, яких так багато на вулицях нашого міста. Вони ходять голодні, деколи навіть нападають на людей. Ми хочемо якось змінити цю ситуацію. Будемо раді, якщо нам хтось захоче допомогти», – розповідає школярка Катерина Пашинська.

Школярі також закликають до співпраці активістів громадських організацій Тернополя.

Вибір читачів за тиждень

Відео