Тернопільський вчений отримав звання "Почесний винахідник України"

Під час колегії департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної державної адміністрації, яке відбулося 26 лютого, голова облдержадміністрації Степан Барна вручив державні нагороди представникам медичної галузі.

За значний внесок у державне будівництво, консолідацію українського суспільства, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм з рук очільника області завідувач кафедри Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Ігор Галайчук отримав посвідчення про присвоєння почесного звання «Заслужений винахідник України» .

Довідка:

Ігор Йосифович Галайчук (15 липня 1956, м. Монастириська Тернопільської області) — український вчений у галузі медицини, есперантист, громадський діяч. Завідувач кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопілського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.

Автор навчальних посібників «Клінічна онкологія» (2003), близько 200 наукових публікацій.

Автор дисертації «Меланома шкіри: оптимізація діагностики, комбінованого і комплексного лікування хворих» (14.01.07). За темою дисертації опубліковано 49 наукових праць, з них 18 статей (серед яких 5 самостійних) у журналах, рекомендованих ВАК України; розділ у посібнику «Клінічна онкологія»; 23 тезові публікації на вітчизняних і міжнародних конференціях та конгресах.

Має 15 авторських свідоцтв і патентів на винаходи, зокрема сімох патентів та авторського права на комп'ютерну програму «Прогнозування перебігу злоякісного захворювання (OncoPrognosis)».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео