В Тернопільському економічному університеті вшановували Героїв

Днями в Тернопільському національному економічному університеті відкрили фотовиставку «Лицарі землі української», аби вшанувати пам’ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО. Розмістили експозицію у виставковому залі університету.

На виставці представили світлини фотожурналіста, військовика, пластуна Віктора Гурняка, який загинув в жовтні 2014 року в зоні АТО. На урочисте відкриття прийшли батьки Віктора – Петро та Марія, а також їхній молодший син Остап Гурняк.

Також на виставці експонуються світлини фотографів  Ігоря Крочака, Івана Пшоняка, Миколи Василечка, Михайла Урбанського, Ярослава Стареправа. Окрім фотознімків, на виставці представили календар «Люблю. Чекаю», на якому зображено дружин воїнів, які чекають їх щасливого повернення додому. Ініціатором та натхненником створення такого календаря є волонтер штабу Самооборони Майдану Тернополя Лілія Мусіхіна, яка теж була присутня на відкритті виставки. Втілив її ідею фотохудожник студії «АртЛюкс» Юрій Зелененький.

До слова, 23 лютого в економічному університеті також провели мистецький марафон пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вони змінили хід історії», протягом якого декани факультетів, їх заступники, викладачі, студенти прочитали близько 200 поезій, присвячених загиблим на Майдані.

Соломія ШАЛАЙ

Фото прес-служби ТНЕУ

Вибір читачів за тиждень

Відео