Чортків може позбутися тисячі робочих місць

Угоду з  ТзОВ «СЕ-Борднетце-Україна», яка передбачає будівництво виробничих потужностей в Чорткові, можуть розірвати через непорозуміння між інвестором та заводом «Агромаш», на базі якого планується створення підприємства. На кону – більше 1 тисячі робочих місць, яких можуть так і не створити в Чорткові.

Про це повідомив губернатор Тернопільської області Степан Барна під час засідання робочої групи, яка працює над цим інвестиційним проектом.

– Якщо будуть виникати дискусійні моменти з цього приводу з тієї чи іншої сторони «Агромашу», то я вам гарантую, що ми знайдемо інше місце, але проект буде реалізований. Але це вже буде не Чортків, а зовсім інший район, – застеріг Степан Барна. – Україна перебуває в кризі і умови є надзвичайно складними, аби привести інвестора. Тому сприяння і створення інвестиційного клімату в Тернопільській області – моя особиста відповідальність.

За словами представника з ТзОВ "СЕ-Борднетце-Україна» Олега Білобровка, на першому етапі цього інвестиційного проекту заплановано створити тисячу робочих місць та освоїти 10 тис. кв. м виробничої площі. Якщо перший етап пройде вдало, то на другому планують збільшити кількість робочих місць і площу вдвічі. «Ми зупинилися на купівлі виробничих приміщень ВАТ «Агромаш». Коли ми вже були на фінальній стадії реалізації, то дізналися про конфлікт між акціонерами, бо до того часу ми не мали інформації про це», - повідомив пан Олег.

Майно заводу оцінювали вже тричі. Голова правління ВАТ «Агромарш» Ярослав Журба повідомив, що наразі завод оцінили в майже 9 мільйонів гривень. «З 2008 року завод майже впав на коліна: з 700 працюючих зараз залишилося 16 осіб. З 18 тисяч кв. метрів виробничо-допоміжних площ ми використовуємо десь 5-10 %, – повідомив пан Журба. – За результатами останньої експертної оцінки, на сьогодні майно заводу коштує 8 мільйонів 868 тисяч 828 гривень. Те, що хочуть в нас викупити ТзОВ «СЕ-Борднетце-Україна», - це 4 мільйони 907 тисяч 940 гривень, тобто 56 % від всього майна».

Після засідання робочої групи стане відомо, чи буде в Чорткові працювати завод з іноземними інвестиціями.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео