На Тернопільщині презентували книгу Андрія Юркевича «Моя революція»

У  бібліотеці-філії села Голігради Заліщицького району відбулася презентація книги Андрія Юркевича «Моя революція». 

До героїчної історії  подвигу мужніх Героїв Майдану автор  книги звернувся, переживши ті  буремні події разом із  побратимами у  бойовому пеклі. Уже  тепер, коли  ці події  відновлюємо у пам’яті,  вшановуємо  Героїв Небесної Сотні, героїв Майдану і  Героїв-сучасників, які  відстоюють рідну землю, єдність України в зоні АТО.

Зі сторінок книги А. Юркевича  довідуємось  про той героїчний дух, жертовність  і великі бажання  українських борців-полум’яних  патріотів, які ціною власного життя  відвойовували  справедливість і волю з надією на нашу кращу долю.

Люди різного віку – жителі села  зійшлися активно до сільської бібліотеки на презентацію книги, яку багато читачів уже прочитали.

Активні  читачі бібліотеки: Гончар Зоряна, Лилик Андріана, Крихтяк Іванна, Волошин Мар’яна, Михайлюк Дмитро, Яловіцька Аліна  зачитували, описані  Героєм  Майдану Андрієм Юркевичем епізоди   тих буремних подій.

Найбільші хвилювання викликали у  присутніх спогади автора про смерть земляка  Устима Голоднюка, якому  Андрій ще прагнув продовжити життя, слухаючи пульс з надією на його  відновлення для життєдіяльності, відтягаючи із пекельного місця: «Міряю пульс  хлопцю у блакитній касці ( як виявилось, земляку Устиму Голоднюку), ударів немає взагалі, але після кожного дотику здається, що я не туди клав палець і в  слідуючий раз я обов’язково його знайду. Зовсім  юний хлопець з діркою в голові і розбризканим  мозком, в якого тим не  менш знайдено  мінімальні ознаки життя».

З  особливим  смутком  згадали ім’я  автора, який переживши ті страшні дні на Майдані, загинув на Сході України, не  повернувся з бойового завдання біля с. Весела Гора на Луганщині. Не встиг здійснити він свій задум – описати  бойові дні, воєнні події в зоні АТО.

Запалена свіча пам’яті, хвилина  мовчання, яка була співзвучною із стуком  сердець присутніх на  бібліотечному заході,  з  відліком секунд манометра, надовго залишуться в пам’яті юних і дорослих сельчан, що й тепер переживають  тривожні дні, коли  тривають  військові дії на Сході України, гинуть кращі з кращих України сини.

А книгу Андрія  Юркевича «Моя революція», яку  презентували у Голіградах,  уже тепер виявили бажання прочитати  ще більше  жителів села.

Повідомляє Тернопільська ОДА

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео