Програму розвитку велосипедної інфраструктури розглянуть на сесії міської ради

Проект розвитку велосипедної інфраструктури в Тернополі включили на розгляд сесії міськради 3 березня. У планах розробників із спільноти «ВелоТернопіль» - облаштування велосипедних контрсмуг на дорогах з одностороннім рухом, створення магістрального велосипедного руху Бам-Дружба-Східний, рекреаційних маршрутів, суміжних велосипедних доріжок, велосипедних стійок, велохабів.

- Після численних погоджень в управліннях, проект нарешті вдалось завершити. Для кращого життя велосипедистів потрібен ремонт дорожнього покриття та встановлення обмежувачів руху для авто, - каже один з розробників Юрій Суходоляк. – Багато туристів – велосипедисти. Тому іншим напрямком програми є встановлення інфостендів. А ще велосипедистам потрібні зручні місця для парковки. Мова йде і про великі цілодобові парковки для велосипедів, і про облаштування велопарковок у дворах будинків. Місця для зберігання велосипедів обов’язково слід передбачити у проектах нових житлових будинків.

Програма розрахована на 2016-2020 роки. Її бюджет становить – 28050,0 тис. грн, з міського бюджету планують залучити 27950,0 тис. грн.

Проект програми можна подивитись тут.

Катерина БОЙКО

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео