Герою Небесної Сотні з Тернопільщини встановлять меморіальну дошку в Вінниці

На засіданні міськвиконкому прийняли рішення встановити меморіальну дошку Герою Небесної Сотні Олександру Капіносу. Місце вже обрали - будинок, в якому він жив у Вінниці.

Олександр Капінос - фермер з Тернопільщини, громадський діяч.  Отримав поранення в голову ввечері 18-го лютого під час оборони Майдану від силовиків. Це сталося на перехресті вулиць Хрещатик та Інститутська. 10 березня Олександру мало б виповнитися 30 років. Після перемоги Єврореволюції він збирався одружитися, повідомляє 20minut.

Нову меморіальну дошку на честь Олександра Капіноса вирішили розмістити на фасаді будинку, в якому він жив у Вінниці - по вулиці Стеценка, 57. Збирали підписи, розробляли проект та звертались до міськради ініціативна група, в якій був депутат облради, колишній “свободівець” Володимир Барцьось. - Виникла така ідея вшанувати Героя Небесної Сотні, який у 2007-2009 роках мешкав у місті Вінниці. Зокрема і у цьому будинку. Протягом року були підготовлені усі необхідні документи, які вимагав міський виконавчий комітет, -  каже він.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео