«Лежачі поліцейські» обіцяють замінити

 «Лежачі поліцейські» на дорогах Тернополя обіцяють замінити до кінця року в управлінні ЖКГ міськради. Роботи, за словами заступника начальника управління Андрія Дроздовського, розпочнуть після настання тепла. На облаштування обмежувачів швидкості в міському бюджеті у 2016 році передбачили 400 тисяч гривень.

- Ми не можемо розпочати роботи при температурі, нижчій + 15 °C , - каже Андрій Дроздовський. –  Важко сказати, коли почнемо ремонт. Але відремонтуємо першочергово обмежувачі швидкості – на проспекті Бандери біля обласної лікарні, на вулиці Крушельницької біля податкової та на вулиці Руській біля 6-ої школи. Можливість встановлення нових «лежачих поліцейських» розглянемо після ремонту наявних.

«Лежачі поліцейські» у місті не ремонтують роками. Як каже Андрій Дроздовський, вони уже до п’яти  років стоять без ремонту. Тернополяни скаржаться, що обмежувачі швидкості не виконують свого призначення, а лише нищать авто.

- Обмежувачі біля пішохідного переходу на проспекті Степана Бандери неподалік управління СБУ уже у деяких місцях без плит, а на Крушельницької   погнуті, - каже тернополянин Андрій Волошин. -  Об ці несправні «поліцейські» можна понищити ходову автомобіля.

Загалом, таких обмежувачів швидкості біля переходів на дорогах міста явно бракує. Часто це стає причиною ДТП.

- Багато аварій сталось біля «Універсаму», а обмежувач там досі не поставили, - каже тернополянка Ольга Савчишин. – Також доречним він був би на вулиці Симоненка.

Ще у  листопаді 2013 року на виконкомі у міськраді прийняли рішення на вулиці Симоненка біля кожного пішохідного переходу встановити «лежачі поліцейські». Адже, як стверджував мер Сергій Надал, багато водіїв  плутають цю дорогу із швидкісною трасою. На облаштування вулиці Симоненка у 2013 році було виділено 260 тисяч гривень. Це включало встановлення знаків і обмежувачів. «Лежачих поліцейських» досі там немає. Чи поставлять додаткові обмежувачі швидкості цього року, сьогодні у міськраді не говорять.

- Ми повинні вкластись у кошти. Поки маємо наступні цифри: обмежувач на Руській обійдеться у 104 тисячі гривень, на Симоненка – 125 тисяч гривень, на проспекті Бандери – 340 тисяч гривень, - додає Андрій Дроздовський.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео