Обновляни зіграють історію життя Тараса Шевченка

Мініатюри про життя Тараса Шевченка, твори поета, пісні на вірші автора та згадки листування з друзями – це все готують для тернополян учасники «Обнови» 1 березня.

Вечір-спогад «На перехресті музи й долі» з нагоди річниці від дня народження Шевченка розпочнуть о 18:30 в приміщенні БФ «Карітас» (вул. Замонастирська, 1).

- Ми вирішили у перший день весни згадати слово Шевченка, яке сьогодні є особливо доречним, - розповідає один з організатор Юрій Мельничук. - Тож запрошуємо вас разом поринути у світ поета - його життя, долі та самопожертви. Ми також хочемо нагадати, що важливо не лише читати твори Шевченка, але й продовжити його справу.

У залі буде присутній сам Шевченко, якого зіграє один з учасників заходу. Глядач пройде із акторами увесь біографічний творчий шлях поета. Кожен охочий може долучитись до заходу і прочитати твір Шевченка під супровід гітари.

Нагадаємо, 9 березня Україна святкує 202-у річницю від дня народженн явидатного українського письменника і поета Тараса Шевченка. Заходи, приурочені цій даті, проводять у кожному місті, а також у діаспорі за кордоном.

Катерина БОЙКО

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео