Скільки тернопільських учнів зареєструвалися на ЗНО-2016?

4 березня в Україні завершується реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання 2016. Цьогоріч терміни подачі документів на ЗНО скоротили і в абітурієнтів для цього був лише місяць, а не два, як у минулі роки.

У 2016 році кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Обов’язковими серед них є українська мова та література, і математика або історія України. У тернопільських абітурієнтів залишилося кілька днів для того, аби зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання, адже 4 березня – останній день подачі заяв. Цьогорічним випускникам індивідуальні конверти надсилатимуть до закладу, де вони навчаються, а випускникам минулих років, учням чи студентам професійно-технічних та вищих навчальних закладів – за адресою, зазначеною в реєстраційній карті, повідомляють на сайті українського центру оцінювання якості освіти, передає TV4.

– Триває реєстрація на ЗНО до 4 березня. І станом на сьогоднішній день в нас зареєстровано близько 3 тисяч абітурієнтів, випускників загальноосвітніх навчальних закладів, випускників минулих років. Тобто тих, хто закінчує школу, і тих, хто планує все таки вступати у вищий навчальний заклад у 2016 році. Це близько вже до 50%, хоча ствердно говорити про це ми не можемо, – розповідає  заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

Кількість тих тернополян, які зареєструвались на ЗНО, становить близько трьох тисяч. Проте цифра зареєстрованих може змінитися будь якої миті, адже ще не всі подані заяви опрацювали, каже Юрій Шайнюк. Також нагадаємо, що державна підсумкова атестація для цьогорічних одинадцятикласників матиме дві форми. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і двох предметів на вибір: математики або історії України та випускний екзамен з іноземної мови. А ще будьте уважними, коли реєструєтесь на ЗНО.

– У частини учасників, зареєстрованих чи незареєстрованих, є відмова. Це зв’язано з тим, що вони неправильно, або не всі документи, які вимагаються для реєстрації, подані. То їм продовжено перереєстрацію до 18 березня. Тому, в принципі, переважна більшість тих, хто хоче зареєструватися, перереєструватися чи зареєструватися по-новому, вони будуть мати таку змогу, – каже Юрій Шайнюк.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео