Тернопільські біатлоністи вибороли «золото» на першій одиночній естафеті в Україні

На юніорському Чемпіонаті України з біатлону вперше відбулася одиночна естафета. Її переможцями стали двоє спортсменів з Тернопільщини – Марія Кручова та Віталій Труш.

На змаганнях світового рівня одиночну естафету почали практикувати у цьому сезоні. Раніше її могли побачити лише на «Різдвяних гонках», повідомляє ternopil.

В Україні одиночна естафета вперше відбулася 28 лютого у Тисовці. Розпочалися змагання з масового старту. Спортсмени мали в запасі 3 додаткові патрони для кожної стрільби.

Першою з тернопільської команди стартувала Марія Кручова. Дівчина подолала дистанцію 1,5 км. Після цього була стрільба лежачи, знову коло довжиною 1,5 км і стрільба стоячи.

Одразу після стрільби естафету прийняв Віталій Труш. Спортсмен пройшов ті ж самі випробування, що і Марія, та передав їй естафету.

Спортсменка знову повторила ті ж самі дві дистанції та успішну стрільбу лежачи і «стійку». Естафету передала Віталію, який вдало продублював попередні кола та стрільбу. Після цього біатлоніст попрямував на фінішний круг.

Під час одиночної естафети юніорки подолали 6 км, а юніори – 7,5 км.

Після тернопільських біатлоністів, які відірвалися від суперників більше, ніж на хвилину, фінішували спортсмени з Чернігова – Сніжана Тісєєва та Антон Мигда. За ними – сумчани Любов Кип’яченко та Юрій Ситник.

Вибір читачів за тиждень

Відео