У Тернопролі підприємці скаржаться на раптове збільшення плати за землю

З 1 березня плата за обслуговування торгових місць тернопільського ринку, що на вулиці Шептицького, подорожчала вдвічі. Підприємці нарікають, що такий "стрибок" плати за землю є необґрунтованим, а керівництво ринку зауважує, що ці заходи є просто необхідними.

- На днях керівництво ринку роздало на підпис новий додаток до договору оренди, - каже підприємець Оксана Магдич. - Навіть не всі підприємці поінформовані, а вже від сьогодні ціна піднялась на 100%. За світло, охорону, навіть туалет ми оплачуємо самі, а газу та води в нас нема. Ну не може земля подорожчати. Тих, хто не підпише можуть просто вигнати. Ми просимо обґрунтування та розрахунки в міськраді, але нас просто "футболять". Якщо раніше оплата землі за найменший кіоск площею 5,75 м2 обходилась близько 450 грн на місяць, то з 1 березня вона становить 900 грн.

Керівництво ринку зауважує, що підняття ціни є просто необхідним.

- Плата не піднімалась впродовж п’яти років, - зазначив директор ринку Олег Фляк. - За цей час доходи в підприємців збільшились у зв’язку з інфляцією. Логічно, що і витрати повинні збільшитись. Наш ринок належить до комунальної власності і ми не можемо підняти ціну, коли нам заманеться. Сусідній ринок підняв ціни ще раніше, а ми ж намагались відтермінувати цей процес якомога довше.

- Працюю підприємцем вже не перший рік, - каже пані Оксана. - Податки сплачуємо, працівники влаштовані офіційно, а отримуємо копійки. Ми хочемо знати, за що платимо.

Підприємці кажуть, що про нововведення потрібно було попередити завчасно, пише 20хвилин. Вони надалі вимагатимуть від місцевої влади задокументованих розрахунків.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео