На полях компанії “Агропродсервіс» у розпалі підживлення озимих культур

Цьогорічна рання весна за прогнозами гідрометеорологів очікується ще й затяжною, що сприятиме активному приживленню і розвитку рослин озимих культур. Цими оптимістичними словами про надію на хороший урожай агроном компанії Ігор Ліщинський розповідає про ситуацію на озимому полі.

Погодні умови здебільшого сприяли перезимівлі рослин. Добре пережила цю коротку зиму наша основна культура – озима пшениця, а також  ячмінь і ріпак. Обстеження озимих полів показало, що майже сто відсотків їх сходів знаходяться в доброму та задовільному стані.

За період тижневого відрощування висота рослин збільшилась на 4-5 сантиметрів. Утворюється вторинна корінева система, рослини набирають яскраво зеленого кольору, що засвідчує позитивний вегетаційний процес.

Станом на перше березня уже підживлено озимі культури, зокрема пшеницю на площі 6,7 тис. га, ріпак – 2,2 тис. га, ячмінь 2, 1 тис. га, що становить 70 відсотків від усіх посівних площ. На першому етапі на один гектар озимини вноситься не менше 65 кг діючої речовини азоту. Загалом компанія забезпечила свою потребу у мінеральних добривах, засобах захисту рослин на всю весняно-польову кампанію з урахуванням фітосанітарного стану та структури посівних.

За висновком директора ПАП «Агропродсервіс» Андрія Барана, «у цьому році є всі можливості справитись з весняно-польовими роботами в оптимальні агротехнічні строки. Керівникам та спеціалістам наших господарств і філій необхідно забезпечити чіткий організаційно-технічний і технологічний процес, не послаблювати контроль за ним, не випускати з поля зору культуру ведення рослинництва загалом».

Вибір читачів за тиждень

Відео