Тернополянам покажуть гучну театральну прем’єру – драму “Земля”

У Тернополі покажуть гучну театральну прем’єру. 14 березня актори Чернівецького академічного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської представлять у Тернополі драму “Земля”.

Твір на сцені поставив відомий режисер Мирослав Гринишин. Вперше глядачі зможуть побачити другу дію вистави, де буде представлена  історія Сави – людини, яка заради землі пішла на вбивство.

До 85-річного ювілею колектив Чернівецького академічного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської проводить гастролі з відомою драмою “Земля”. У минулому році виставу побачив Київ, 14 березня така змога буде у тернополян. Вистава сама по собі є унікальною, адже тут вперше представлять другий том книги, який мало відомий і раніше вважався непристосованим для сцени, повідомляє ТВ4.

– Найскладніше, звичайно що, друга дія. Не було її ніде взяти. Вся класика, яку ви знаєте, а Кобилянська – це класика, як Шекспір, Мольєр, знамениті такі величини. Ми знаємо як їх ставити, бо бачили там сотні прочитань, то тут бачили тільки першу дію прочитання, про другу ніхто нічого не знає. Доводилося особливо на ній скурпульозно зупинятися, вибудовувати фінал, зупинятися, повертатися, переправляти, щоб воно мало свою якусь логічну історію, інтригу і не було задовго, мало якусь атмосферу і лінію головну, – розповідає  головний режисер Чернівецького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені О. Кобилянської Мирослав Гринишин.

Тернополяни матимуть змогу побачити іншу «Землю» Кобилянської, у якій зображена історія Сави, людини, котра заради землі пішла на вбивство рідного брата. У виставі піднята не лише тема влади землі над людиною, а насамперед, психологія людської душі. На думку керівників театру “Земля” не втрачає актуальності й сьогодні, не зважаючи на те, що була написана сто літ тому.

– Ольга Кобилянська, написавши легендарну “Землю” з легенди, а насправді з подій, які відбувалися на нашій буковинській землі, здається заставить просто глядача задуматися над тим, чому ми живемо на Землі. Чому ми вирішили проведення цих гастролей тому, що колективу виповнюється 85 років у цьому році, – каже директор Чернівецького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені О. Кобилянської Юрій Марчак.

Прем’єра вистави у Тернополі відбудеться 14 березня о 13:30 та 18:30. Тут задіяний увесь акторський склад, балет та оркестр Чернівецького театру. Після Тернополя трупа гастролюватиме іншими містами України.

Вибір читачів за тиждень

Відео