Цілитель з Тернопільщини каже, що кремній – еліксир життя

  Мешканець Бережанщини майже тридцять років тому для оздоровлення почав використовувати кремнієву воду,  яка і нині додає сили йому, його родині та багатьом знайомим.

                       Кремній – камінь здоров’я   

 Олександр Михайлевський із Стриганців, що у Бережанському районі, людина неспокійної вдачі. У свої 67 колишній інженер, архітектор виглядає як на 45. Каже, то через це, що має два захоплення, які дозволяють «триматися на плаву». Одне із них - збирання трав і використання рецептів народної медицини, про яке читачі «Терену», сподіваюсь, дізнаються згодом. А сьогодні - про інше захоплення цього чоловіка. Саме воно дозволило оздоровити і його, і всіх, хто дотримувався рекомендацій цілителя. Це - кремній, вірніше, кремнієва вода.

   «Років з тридцять тому я захопився унікальними властивостями кремнію, а саме, води, яка торкалась цього мінералу, - розповідає Олександр Вікторович. - Адже вчені виявили, що у воді кремній подавлює бактерії, які викликають бродіння та гниття. А ще – він й виводить з організму мертву мікрофлору та важкі метали, нейтралізує хлор, сорбує радіонукліди. Більше того, доказано, що у живому організмі біологічно активні речовини кремнію разом із білковими структурами сприяють створенню ферментів, амінокислот, гормонів».

 - Отож, кремній – хімічний елемент, який конче потрібен організмові людини?

 - Без сумніву. Скажу, що найбільший вміст кремнію мають лімфатичні вузли коренів легенів, підшлункова залоза, простата, стінки кровоносних судин, кришталик ока та гладенькі м’язи кишківника і шлунка. Цей елемент неодноразово бере участь у життєзабезпечуючих процесах. Після восьмиразового використання кремній виводиться з організму. І, якщо його рівень не поповнюється за рахунок їжі і води (які в наш час не дуже високої якості, особливо хлорована вода у містах), то це - серйозний фактор для розвитку багатьох хвороб, і в першу чергу - хвороб судин, атеросклерозу.

   - Тобто, інсульт та інфаркт - закономірні природні результати його дефіциту в організмі?

 - Саме так. Особливу увагу слід звернути на вміст кремнію в дитячому організмі, який формується, адже це основний структурний елемент зв’язку в організмі. Порушення його обміну у дітей спричиняє анемію, розм’якшення кісток, хвороби суглобів, туберкульоз. Крім того, за нестачі кремнію організмом не засвоюється такий важливий елемент, як кальцій. Старіння людини  також поєднано з порушенням рівноваги між цими елементами. А саме - із зниженням вмісту кремнію та підвищенням кількості кальцію у сполучних тканинах. Тому особливо корисно приймати активовану кременем воду людям похилого віку. Це гарантія їх активного життя та довголіття. До речі, в Китаї в 1998 році було зареєстровано патент на «рецепт довголіття». Однією з складових частин цього еліксиру є кремній.

          Вода з кремнію – користі багато

Запитую пана Олександра, чи всі форми кремнієвих сполук однаково ефективні під час лікування такою водою?

- У природі існує більше, ніж 700 різновидів кремнію. Вчені вважають, що найкращий - сірий та чорний реліктові опало-халцедонові кремені. Вони містять магній, що особливо стимулює серцеві м’язи та нервову систему. Такий кремній «зароджувався» в теплих водоймах ще 350-370 млн років тому, у крейдяний період із залишків колоній живих організмів. В природі такі утворення зустрічаються у вигляді подовгастих смуг, куль, лінз, а то і зовсім нагадують якихось химерних тварин. Опало-халцедоновий кремінь від взаємодії з водою «віддає» воді біологічно активні речовини, які є ньому. В активованій таким чином воді, виявлено двадцять хімічних елементів і 60 залишків амінокислот! Вони, потрапляючи до організму, утворюють з білковими структурами ферменти, амінокислоти, в тому числі, незамінні, вітаміни, гормони та інші біологічні сполуки. 

-  Знаю, що саме виробництво такої води свого часу Ви і налагодили у Бережанах.

- Я так захопився ідеєю поширення лікувальної кремнієвої води, що не міг не реалізувати її. Із глибини майже сто метрів, на околиці Бережан, де під землею залягають потужні пласти мергелю із крейдою, там, де є кремінь – добували воду і розливали її у пляшки.

- А що то за процеси відбуваються там, на глибині із тією кремнієвою водою?

- Причини та механізм взаємодію кремнію з водою до кінця не  з’ясовані. Принаймні, де я тільки не шукав, багатьох біохіміків запитував, але єдиної думки на цей процес не існує. Є кілька гіпотез. За однією з них, кремній у своєму складі має біологічний опал. Він утворився із залишків тварин і рослинних організмів в епоху крейдяного періоду, а значить, зберіг у своїй структурі органічні речовини. Вважається, що саме ці органічні речовини, які є в кремнеземі, активують воду, так як кремінь зберігає у собі генетичну пам’ять мікроорганізмів, котрі мільйони років тому перероблювали органічну масу в мінеральну структуру. Дослідження показують, що у воді кремній починає виробляти кремнієву кислоту. Правда, ця доза дуже мала, буквально, мікроскопічна, Але цього, виявляється, достатньо для того, щоб вода могла розчиняти шлак і відкладення солей.

- Все-таки, у чому проявляється вплив активованої кремнієвої води на організм людини?

- Ця дія має досить широкий спектр лікувальних ефектів. При постійному вживанні такої води, вона відновлює втрачений або ослаблений імунітет, перешкоджає розвитку аденоми та імпотенції, знижує рівень цукру в крові у діабетиків та рівень холестерину у крові. Особливо кремнієва вода корисна при ожирінні. Адже присутність кремнію у стінках кровоносних судин перешкоджає проникненню ліпідів у плазму крові і відкладанню їх у стінках судин. А це  дуже важливо при атеросклерозі та цукровому діабеті. Вода допомагає при запальних процесах, поліпшує функцію кісткового мозку; запобігає карієсу та пародонтозу, сприяє росту волосся. Корисна вона і при відкладенні солей.

                              Кілька порад від цілителя

     Розмовляю із Олександром Вікторовичем далі, із зацікавленням слухаю невідомі для мене факти про кремній. Пан Олександр із захопленням розповідає про те, що ще на початку V ст. єпископ Кіпру Єпифаній стверджував: кремінь має цілющу силу, ним лікують пухлини та виразки. А ось академік А.Вернадський писав: «Дивовижні у кременю реабілітаційні властивості, він володіє багатьма чудодійними якостями. Одне з них - регулює тиск».

- І це дійсно так. Знаєте, чимало людей вже відчули на собі лікувальну дію кременю. Найчастіше це - самі науковці та медики, які через власний досвід знаходять оптимальні способи його використання на користь організмові, Вони й досліджують придатність різновидів кремнієвих сполук в приготуванні активованої кремнієвої води, яку при бажанні можна отримати і вдома.

- Як же це зробити?

- Дуже просто. Візьміть 90 г. кременю, подрібніть його, промийте і прополощіть в чистій воді. Потім залийте на 12 годин 200 мл солоної води (1 столова ложка солі). Знову прополощіть,  висушіть і залийте трьома літрами води в скляній посудині. Воду, яка подається водогоном у містах, потрібно перед цим перекип’ятити і охолодити. Накрийте банку марлею. Далі нехай ця вода стоїть 7 діб на світлому місці, але щоб на неї не потрапляли прямі сонячні промені. Потім через шланг перелийте її в іншу посудину, залишивши на дні осад (в ньому - рештки, які з’явилися в результаті взаємодії кремнію з водою). Осад вилийте в горщик з квітам. Воду потрібно зберігати в скляній банці, накритій марлею при кімнатній температурі в місцях, де немає прямих сонячних променів. Отримана вода, каже Олександр Вікторович, має джерельну свіжість і чистоту. Вона дуже м’яка - це відчувається вже при перших ковтках. Здорові люди можуть просто її уживати без обмежень. При захворюваннях пити її потрібно, крім того, ще і в певний час за встановленими дозами.

- За рекомендаціями вчених, розповідає пан Олександр, активовану кремнієву воду при ослабленому тонусі слід приймати щоденно зранку натщесерце - 200 мл. Тим, хто має шлункові хвороби, кого «підводить» підшлунковаї залоза, кишківник бажано вранці та увечері пити по 100 мл такої води і три рази в день по 100 мл через 3-4 години після їжі. При захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів – вранці, перед сніданком випити 200 мл і по 100 мл три рази в день відразу після їжі. Для тих, в кого є остеоартроз, поліартрит, радикуліт, легеневі хвороби, серцеві і нервові захворювання, алергії  - рекомендую приймати 200 мл натще вранці і 200 мл перед обідом. При захворюваннях простати всю воду бажано випивати до 18 год.

 - А якою має бути така вода під час її прийому?

 - Вода під час прийомів повинна бути кімнатної температури. Протипоказань під час вживання води практично немає. Лікувальний ефект з’являється після 3-4 місяців безперервного прийому. Через шість місяців прийому бажано зробити перерву на один місяць. Якщо дозволяє організм - воду краще пити охолоджену. Але при будь-яких рекомендаціях щодо приймання кремнієвої води вранці її бажано пити всю відразу, великими ковтками і без перерви. Інші прийоми (після їжі, перед їжею, на ніч) - пити повільно, малими ковтками з перервою між ними в 2-5 сек.

 - Які б ви ще дали поради щодо споживання кремнієвої води?

 - Наприклад, якщо ви маєте серйозні захворювання - краще лікуватися настоями лікарських рослин на активованій кременем воді. Завдяки цьому дія настоїв на хворий організм набагато ефективніша. Воду, якщо в ній знаходяться камінці кременю, кип’ятити не можна, не варто їх і кидати в окріп - кремінь відразу втрачає всі лікувальні властивості. Готову ж воду можна кип’ятити, варити з нею страви.

 - А щодо кількості кременю, необхідного для приготування кремнієвої води для однієї людини, які тут поради? 

 - Рекомендуються різні норми - від 7 г до 120 г. Принаймні, так вважає болгарський вчений І. Йотов. Українські спеціалісти, які займаються вивченням лікувальних властивостей кременю рекомендують 90 г. Виявляється, за  такої кількості кременю при активації ним 3 л води упродовж семи діб вміст кременевої кислоти досягає 83 мг/л. Це стільки ж, скільки є в термальних кременистих водах відомого чеського курорту Карлові Вари. Для порівняння скажу, що в звичайній воді вміст кремнієвої кислоти і її солей - тільки біля 3-х мг/л.

 - І ще - в різних статтях повідомляється про різний термін дії кременю після того, як його подрібнити і кинути у воду, Скільки ж часу можна користуватися подрібненим кременем?

 -  Той, хто вже має кремінь і активує ним воду, може побачити, що поступово камінці кременю світлішають. Значить, активність їх поверхні зменшується. Підтримувати її можливо тільки поступовим, вибірковим подрібненням або добавляти новий кремній.

  Здатність кремнію надавати воді лікувальних властивостей на сьогоднішній день ніким не заперечується і не підлягає жодному сумніву, каже мій співбесідник. На його переконання, вживати активовану кремнієву воду - це реальний спосіб відновити, а потім і зберегти своє здоров’я. Це єдина вода, яка ніколи нікому за будь-яких захворюваннях не зашкодить. Олександр  Михайлевський каже, що пити її можна і потрібно всім, в тому числі й дітям. Особливо це корисно у місцях радіологічного забруднення та в екологічно несприятливих районах. Природа любить гармонію, а тому все, що походить від неї - несе користь, силу, треба лише хотіти та вміти скористатися її дарами, в тому числі й лікарськими рослинами.

  Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео