Активісти знову пікетують ОДА: врятуйте Дністер (фото)

Сьогодні, 3 березня, під тернопільською облдержадміністрацією знову зібралися громадські активісти, аби виступити проти будівництва ГЕС на Дністрі.

День протесту вибрали не випадково: саме сьогодні в обласній раді депутати зібралися на пленарне засідання. Активісти сподіваються, що саме сьогодні вирішиться доля проекту сумнозвісної гідроелектростанції.

Знову шини, катамаран та заклики врятувати Дністер – так розпочалося пленарне засідання обласної ради. Активісти сподіваються, що депутати їх підтримають та не дадуть знищити природну пам’ятку. Члени Молодіжного націоналістичного конгресу стояли поряд із входом в адміністрацію з плакатами «Депутат, не вбивай Дністер!», «Краще почуйте нас», «Врятуйте Дністер».

–Туризмом я займаюся вже більше тридцяти років. Більше двадцяти років я пропагую активний відпочинок – сплави по Дністровському каньйоні. Є гарні місця, відносно дикі, не знищені цивілізацією. Тому я багатьом тернополянам показував альтернативу активного відпочинку саме в себе під боком, – каже турист зі стажем та громадський активіст Борис Гора. – Дністровський каньйон – це не вирішення якоїсь сільради, якогось Івана з городом на Дністрі чи навіть не обласної ради. Це – мінімум європейського рівня цінність, можливо, навіть світового. Депутати, чиновники зобов’язані його охороняти.

«Терен» слідкуватиме за перебігом сесії. Про вирішення чи відтермінування цього болючого питання ми повідомимо згодом.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

                

Вибір читачів за тиждень

Відео