Чи буде чергова хвиля мобілізації на Тернопільщині оголошена в березні?

Необхідність проведення чергової хвилі мобілізації залежить від низки факторів. Передусім, вона буде необхідна у разі відновлення активних бойових дій на Сході України.

Про це заявив журналістам у Києві міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, повідомляє кореспондентУкрінформу.

“Необхідність проведення мобілізації буде великою мірою залежати від того, яка буде обстановка на фронті, від спроможності наших військових частин і активності нашої роботи щодо набору контрактників для служби в армії”, – заявив Полторак.

За його словами, у плані набору військовослужбовців на контракт наразі спостерігаються “серйозні зрушення”: “За перший місяць записалися 9 тис. осіб на контракт. Ми вже призвали 7 тисяч”.

Водночас, міністр наголосив, що у разі ускладнення ситуації в зоні проведення АТО, або відновлення бойових дій, “ми будемо змушені проводити мобілізацію”.

Зі свого боку, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що чергова хвиля мобілізації може бути відтермінована у разі, якщо набір на контрактну службу в ЗСУ відбуватиметься в достатній мірі, щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії. За його словами, рішення з цього питання буде прийматися у березні.

Вибір читачів за тиждень

Відео