На Тернопільській митниці працює пес-держслужбовець (відео)


На Тернопільській митниці працюють структурно та чітко. Перевіряти безпеку щодня – завдання не з простих. Тут, на особливій держслужбі, працює Криштиано Роналдо. Так називають золотистого ретривера. 

На службі чотирилапий друг – 5 років, завдання собаки – шукати наркотичні препарати. 

- Тернопільська Митниця ДПС є територіальним органом системи державної фіскальної служби України. Основним завданням митниці є наповнення державного бюджету та боротьба з митними правопорушеннями. Для проведення митних оглядів залучаються працівники оперативних підрозділів митниці, коли є необхідність ми залучаємо нашого чотирилапого повноцінного працівника, собаку по кличці - Роні. Він навчений на виявлення наркотичних речовин, собака перевіряє вантажі, які знаходяться у транспортних засобах та сам транспортний засіб, на предмет виявлення будь-яких наркотичних речовин. У нас створені умови, є відповідно закріплена людина, яка доглядає за нею. Звісно, що собака-держслужбовець немає зарплатні, але можна сказати, що він повноцінно знаходиться на забезпеченні Тернопільської митниці, - зазначає заступник начальника Тернопільської митниці ДФС, Саварин Андрій.



Радіє людям, обожнює гратись, такий, зазвичай, Роналдо, по-звичному - Рональд. Та коли необхідно виконувати свої службові обов'язки, собака перетворюється на слідчого. За свою службу має комфортні умови проживання, смачну їжу та затишок.

- Криштиано Роналду є службовою собакою тернопільської митниці ДФС. Неодноразово Роні проходив спеціалізовані курси кінологічних команд. Собака завжди в тонусі, працює як повноцінний службовець, я думаю, що йому подобається працювати. Коли потрібно, він стає серйозним собакою, який не тільки грайливий та хороший золотистий ретривер. Рональд активно шукає наркотичні препарати. Винагородою для собаки є повага та любов усіх працівників Тернопільської митниці. Насправді, коли ти працюєш з такою розумною твариною, коли він допомагає безпеці Україні, це заслуговує на повагу та подяку та є доброю ознакою злагодженої роботи, - коментує головний державний інспектор відділу аналізу ризику Тернопільської митниці ДФС Андрій Харкут.

Деталі у відео.

Оксана СЛОБОДЯН

Фото і відео автора




 

Вибір читачів за тиждень

Відео