«Світ малечі» відкрили на Тернопільщині

Сьогодні у селі Ігровиця Тернопільського району відбулося довгоочікуване відкриття дошкільного навчального закладу, роботу якого довелось призупинити у 1990 році.

Громада та очільники сільської ради три роки готували документи для конкурсного відбору на проведення ремонтних робіт у будівлі. Відновлення Ігровицького дошкільного закладу було розпочато у жовтні 2015 року за сприяння голови Тернопілької ОДА Степана Барни, а також Міністерства регіонального розвитку. На виконання проекту було виділено один мільйон сто тисяч гривень.

«Зараз, коли садочок відкрили, відпадає потреба возити дитину у найближче селище чи залишати у батьків. Тут є все необхідне для малечі, - ділиться пані Ірина. – Головне, що моєму сину подобається».

За попередніми даними у с. Ігровиця близько 60 дітей молодшого дошкільного віку, тому потреба у такому закладі є. На сьогоднішній день «Світ малечі» вміщує ігрову кімнату, їдальню, роздягальню, дві спальних кімнати. А на території садка знаходиться дитячий майданчик.

«Коли відкривається дитячий садок - це означає, що село живе, а я вірю, що воно живе», - з гордістю запевнила голова Ігровицької сільської ради Голик Галина Богданівна.

«Це єдиний проект, що в нинішніх умовах вдалось реалізувати»,  - повідомляє голова Тернопільської обласної ради, наголошуючи  на тому, що змінивши обличчя садка, завтра ми змінимо Ігровицю, а післязавтра ми змінимо Тернопільську область.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео