У Кременці протестуючі перекрили міжнародну трасу (фото)

Акція протесту тривала годину - з 8 до 9. Для легкового транспорту поліція знайшла варіант об'їзду, великогабаритний стояв в заторі.
У Кременці перекрили міжнародну трасу.  Мітингувальники таким чином протестують проти відсутності фінансування і, відповідно, зарплат протягом останніх місяців. 
Люди одночасно переходять по трьом пішохідним переходам, чим повністю заблокували проїзд в напрямку Рівного, а, відповідно, і Києва та Молдови. 

Акція громадянської непокори через припинення фінансування розпочалась 3 березня 2016 р. о 8:00 год. у м. Кременець на вул. Дубенська - О. Лятуринської, повідомляє 20 хвилин.

Мітингувальники перекрили міжнародну трасу в підтримку всеукраїнської акції колективів профтехосвіти, на підставі рішення зборів трудового колективу ДНЗ "Кременецький професійний ліцей" від 01.03.2016 року в зв'язку з припиненням фінансування навчального закладу.

Вимоги акції:

1. Підписання Президентом змін до Закону України "Про державний бюджет", прийнятих Верховною Радою України від 04.02.2016 року № 3830-3, № 3830-2.

2. Зупинка дії норми щодо передачі майна закладів профтехосвіти з державної в комунальну власність.

3. Запобігти відключенню закладів профтехосвіти від електро - та газопостачання внаслідок тимчасової заборгованості.

4. Відновити конституційне право працівників на оплату праці та матеріальне забезпечення учнів.

У Кременці, як стало нам відомо від очевидців, - наразі гаряче. Студенти вигукують: «Стипендію!», дорослі: «Поверніть нам зарплату!». Часом з натовпу чути й вигуки: «Мера на мило!».

Акція, як стало нам відомо від мітингувальників, триватиме до 9 ранку.   

- В акції протесту, про яку було повідомлено заздалегідь, бере участь близько 150 чоловік, - розповів начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Поліцейські знайшли варіант об’їзду заблокованої траси для легкового автотранспорту. В заторі наразі вантажівки й великогабаритний.

Водії фур, кажуть у поліції, з розумінням поставились до акції протесту і погодились почекати годину. Адже саме о 9 мітингувальники пообіцяли розблокувати дорогу.

- Щодо мітингувальників, їх ніхто не каратиме, - запевнив Сергій Крета. – Люди мають право переходити дорогу пішохідним переходом.  О 9 ранку, як стало нам відомо, акцію протесту завершили. Студенти вирушили на навчання, викладачі - на роботу. А от мерові міста, аби потрапити на робоче місце, довелось зачекати до завершення акції протесту. Його авто люди не пропустили. 
 

Вибір читачів за тиждень

Відео