У Тернополі громадськість контролюватиме роботу поліції

В рамках проекту «Громадський контроль за використанням бюджетних коштів – пріоритет у боротьбі з корупцією», який впроваджується на Тернопільщині за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні відбувся круглий стіл.

Організатори – громадська організація «Спілка власників землі». Тема зібрання, на яке запросили представників управління поліції краю, – «Реформа правоохоронної системи: чому не вдається подолати корупцію».

Учасниками круглого столу також були представники депутатського корпусу, адвокатури, громадських організацій, журналісти.

Головне питання, чому ж все-таки не вдається викорінити корупцію з правоохоронної системи у дискусії породжувало ряд інших актуальних проблем, зокрема учасники, зібрання намагалися розібратися, чому в Україні зростає рівень злочинності, як підвищити рівень довіри суспільства до правоохоронних органів. Ще один важливий аспект зустрічі – обговорення результатів спецоперації Національного антикорупційного бюро на Тернопільщині.

Що стосується діяльності поліції, то учасники зібрання, насамперед, подякували її представникам за те, що відгукнулися на пропозицію бути присутніми під час круглого столу, а також наголосили на необхідності збільшити кількість громадських активістів в атестаційних комісіях, які невдовзі працюватимуть в Тернополі. Ще одна вимога – поліція не повинна втягуватися в політичну корупцію, бо це тільки шкодитиме її роботі.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео