У Тернополі проведуть «Інтелектуальну битву університетів»

Навчатись та розважатись будуть студенти зі всієї України у нічному клубі Тернополя 7-8 квітня під час «Інтелектуальної битви університетів».

- У нічному клубі «Riverpool» за ініціативи громадської організації «Молодіжне об’єднання «Файне місто» уже вдруге відбудеться «Інтелектуальна битва університетів». Минулого року у «битві» брали участь лише команди тернопільських університетів. На цей раз захід відбудеться на всеукраїнському рівні, - каже одна з організаторів Юлія Ковальчук.

Цього року візьмуть участь не тільки тернопільські команди, а й команди зі всієї України. Вже виявили бажання брати участь понад 10 команд із наступних міст: Черкаси, Дніпропетровськ, Тернопіль, Харків, Київ, Запоріжжя, Львів та Ужгород.

Юлія Ковальчук розповіла про те, як проходитиме «Інтелектуальна битва університетів».

- Це захід, де студентські команди міста Тернополя та всієї України позмагаються в різних видах інтелектуальних ігор. Має на меті підвищення інтелектуальних здібностей молоді, створення такої комунікаційної площадки для студентів для обміну досвідом, комунікації, так як будуть студенти з різних міст України. Я думаю, що це буде актуально і цікаво поспілкуватись, поділитись досвідом.

Родзинкою заходу стануть «живі шахи».

- На Театральні площі Тернополя відбуватимуться «живі шахи», де замість фігур будуть справжні люди, у відповідних костюмах фігур. Впевнена, що тернополяни з цікавістю спостерігатимуть за цією грою, адже «живі шахи» пройдуть в Тернополі вперше.

Також Юлія стверджує, що захід пройде не у формі турніру чи чемпіонату. Це буде більш розважально –неформальна атмосфера, яка має на меті здружити команди.

Як уже було сказано, під час заходу проведуть різні інтелектуальні ігри.- Серед ігор у нас будуть представлені: manegame, шахи, квест, мафія, дебати, настільні ігри, cashflow, нейрогеймінг. Я розкажу про деякі з них, наприклад , нейрогеймінг – це новий вид кібер спорту, який в Україні започаткований зовсім нещодавно. Він дає можливість за допомогою сили мозку керувати грою. Сashflow- це фінансова гра, яка дає змогу розвинути свої фінансові здібності та навчитися правильно керувати грошима. 

Юлія Ковальчук зазначила, у «битву» буде включено дебати, які проведе львівський Дебатний Клуб і це буде, один із вирішальних моментів. Також будуть проведені тренінги.

Даяна КОСТЕНЧУК

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео