Захищати свої права у міську раду прийшли понад 100 тернополян (фото)

Депутатів, які прийшли на сесію Тернопільської міської ради сьогодні, 3 березня, під будівлею мерії очікував пікет.

Присутніми на засіданні хотіли бути понад 100 тернополян. Причини у всіх – різні. Хтось прагнув домогтися проїзду до новобудови, інші - вимагали не закривати медичну амбулаторію і не переносити поштове відділення. Третя група тернополян просила передати в оренду житловому кооперативу земельну ділянку, на якій уже зводять багатоквартирний житловий будинок (про те, як кожне із цих звернень розглянули на сесії, «Терен» повідомить окремо – прим.).

Загострення конфлікту наразі вдалося уникнути. Хоча це коштувало нервів міському голові Сергієві Надал. Його сьогодні перебивали, у нього намагалися відібрати мікрофон. До того ж, одна із тернополянок прийшла у залу із маленькою дитиною, яка весь час вередувала і плакала.

  • Не шантажуйте нас дитиною! – гукав міський голова. – Депутати приймуть рішення із вашого питання. Проголосувати так, як ви вимагаєте, неможливо, бо це – незаконно.

Власне, некомфортно було усім, адже сесійна зала мерії не розрахована на таку кількість присутніх: сорок депутатів, десяток представників апарату ради і кілька десятків гостей. Відтак працівникам місцевих ЗМІ, яких теж було не менше 10-ти, окрім них, ще й були кілька операторів із камерами, працювалося вкрай складно.

О 13.00 голова міської ради запропонував працювати без перерви. Мовляв, далі у порядку денному – лише узгоджені питання, тому затримок бути не повинно. Проте депутати із цим не погодилися. Сесійне засідання продовжиться о 14.00. Про його перипетії ми повідомимо читачам у наступних матеріалах.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео