Жителі «Містечка цукровиків» висунули вимоги до міської влади

Не переносити в інше приміщення медичну амбулаторію і не закривати поштове відділення – із таким зверненням до міських депутатів звернулися тернополяни, які проживають у так званому «Містечку цукровиків», а також у районі газопроводу.

Йдеться про житловий мікрорайон, який належить до Тернополя, але розташований далеко від центру міста. Частину цього житлового масиву звели для працівників обласного тубдиспансеру, а також цукрового заводу, який уже багато років не працює. Ще далі, за напрямком вулиці Микулинецької, проживають ті, хто має переважно приватні будинки у районі газопроводу (поруч із селом Острів Тернопільського району – прим.).

«У нас немає доріг, відділень банків і спортивних майданчиків»

Люди добилися, щоб їх пропустили у залу для оголошення своїх вимог (про те, що відбувалося на сесії читайте ТУТ – прим.).

  • Я проживаю у районі газопроводу. Наш мікрорайон і так обділений увагою міста, - стверджувала одна із активісток, якій надали можливість виступити перед депутатами. – Наше колективне звернення стосується перенесення поштового відділення №5 і можливого переїзду дільничної медичної амбулаторії.

За її словами, такі новини викликали незадоволення у городян. Адже нове приміщення – незручне, зі сходами без поручнів. Тож там буде важко підніматися мамам із дітьми, людям похилого віку та інвалідам із вадами зору, які проживають у цьому мікрорайоні і працюють в УТОЗ.

  • У нас немає доріг, відділень банків і спортивних майданчиків, - нагадує жінка. – А тепер ще й з’явилася інформація про перенесення амбулаторії, що планувалося на початку березня. Там приймають два сімейних лікаря і педіатр.

Місцеві жителі вже провели велелюдні збори

Жінка нагадала, що у «Містечку цукровиків» працюють школа №8 і дитячий садок №11. І хоча забудова – здебільшого одноповерхова, там проживає чимало тернополян. Амбулаторія їм вкрай необхідна. Проте на звернення людей з цього приводу, мовляв, ніхто не реагує. Відтак у неділю, 28 лютого, місцеві жителі провели велелюдні збори.

  • Ми обговорили ситуацію і сформували вимоги до міської влади, - продовжує активістка. – Вимагаємо, аби міська рада уклала договір оренди із власником приміщення на вулиці Микулинецькій, 116. Щоб амбулаторіям там могла працювати доти, поки не знайдеться інше повноцінне приміщення у тому ж мікрорайоні. А якщо це планується у новобудові, то до часу, поки той будинок не здадуть в експлуатацію.

Окрім того, люди вимагають повернути поштове відділення на попереднє місце розміщення або знайти для нього зручніше приміщення.  

  • Наша громада налаштована рішуче, - запевняє вона. – Ми триматимемо на контролі дії міської влади. Якщо наші вимоги не будуть виконані, ми обіцяємо перейти до мирних акцій протесту із залученням працівників ЗМІ.

Міський голова Сергій Надал відразу відреагував на таку заяву. Він запевнив тернополян, що амбулаторія надалі працюватиме у нинішньому приміщенні, хоча воно дійсно є приватним. Мовляв, із власником вдалося укласти угоду. Із поштовим відділенням – складніше. Міська рада не може впливати на «Укрпошту». Проте на адресу Тернопільської дирекції цього підприємства надішлють офіційний лист із проханням відновити відділення або вирішити ті проблеми, що виникли через його переїзд. Такою відповіддю люди залишилися задоволені, але обіцяли і надалі все контролювати.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео