6 березня тернополян запрошують на скандинавську ходьбу

6 березня біля Тернопільського ставу зберуться любителі скандинавської ходи. Тернопільська спортсменка Лілія Проць набирає оздоровчі групи людей, які цим цікавляться.

– Ми збираємо любителів, які вже займаються цим видом ходьби, або хочуть розпочати. До 6 березня я буду інформувати людей, як підібрати палиці та де їх можна придбати, – розповідає Лілія Проць. – Це допоможе зблизити людей, можливо, одинокі тернополяни почали би спілкуватися між собою, або дружити сім’ями, повідомляє ternopil.

Цим видом рухової активності можна займатися у будь-яку пору року всією сім’єю. Скандинавська хода позитивно впливає на стан здоров’я, серце та дихальну систему.

– Цей вид рухової активності я почала популяризувати у минулому році, коли був організований Всесвітній день ходьби. Тоді ми вперше це практикували. Магазин «Спортплюс», що на Крушельницької, виділив 5 пар палиць для скандинавської ходьби, щоб ми їх попрактикували. На жаль, мешканці міста не дуже долучаються, проте я знаю людей в Тернополі, які цим займаються, – каже пані Лілія.

В майбутньому спортсменка планує створити такі групи у різних мікрорайонах міста.

Вибір читачів за тиждень

Відео