Хлібороби Великого Ходачкова, Буцнева, Драганівки та Серединок уже підживили озимину на всьому 1200-гектарному масиві

У структурному підрозділі «Агропродсервісу» «Великий Ходачків», який господарює на трьох з половинною тисячах гектарів орендованих паїв у селах Тернопільського і Козівського районів, нині у розпалі весняньо-польові роботи. Місцеві хлібороби на 1200-гектарному масиві Великого Ходачкова, Буцнева, Драганівки та Серединок уже підживили озимину.

За рекомендацією агрономічної служби компанії під пшеницю, яка вийшла із зими переважно у хорошому стані, досвідчені машиністи потужного «Джон Діра» Михайло Крайдуба і Петро Гевко внесли по 150 літрів комплексного азотного добрива з розрахунку на гектар і по 300 – під ріпак. Готову до використання речовину тракторами МТЗ-82 їм оперативно підвозили механізатори Тарас Кузьм’як, Михайло Чорній, Володимир Студеніцький і Михайло Папінько.

За словами керівника господарства Івана Лаця, в якого за плечима більше сорок років хліборобської праці, кожної весни у поле він виходить з особливим піднесенням. З таким же настроєм до святої землі і цьогоріч приступив  його дружний колектив, який усі технологічні операції виконує сумлінно і відповідально. А щоб внесені добрива дали максимальний ефект, їх вносили упродовж чотирьох ночей по мерзло талому грунту.

Найближчими днями тут здійснять друге підживлення озимих з розрахунку по 100 літрів КАСу на круг. І майже одночасно, в залежності від погодніх умов, як тільки сонце підсушить землю, приступлять до сівби ярини. Першим у землю ляже добірне зерно ячменю високих репродукцій на понад 500-гектраному полі. Для цього ще з осені якісно підготували грунт, а тепер внесуть добрива, скультивують землю і приступлять до сівби, якої з нетерпінням чекали цілу зиму.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео