Картингісти з усієї Західної України випробовують тернопільську трасу (фото, відео)

Випробувати нову трасу та підготуватись до змагань приїхали у Тернопіль картингісти з різних областей Західної України. Серед спортсменів – діти від 6 років, дорослі та старші картингісти до 70 років. Спортсмени тренуватимуться два дні – 5 та 6 березня.

- Ми маємо найбільшу в Західній Україні команду картингістів, - розповідає президент федерації картингу в Тернопільській області Микола Чорний. – Починаємо тренувати дітей від 4 років. У ДЮСШ діє гурток, який фінансує держава. Також в області є приватні групи для підготовки картингістів.

Дворазовий чемпіон України з картингу Ігор Ковальчук приїхав з Луцька, щоб підтримати розвиток даного виду спорту. Він каже, що Тернопіль має шанс стати центром картингу у Західній Україні.

- Я є директором картингового клубу в Луцьку. У нас аеропорт зараз немає відповідних умов для тренувань, - продовжує спортсмен. – А у Тернополі залишилось небагато для повноцінного облаштування траси – поставити бетонні вставки на поворотах, відмітити зони безпеки та огородити. У червні організатори сьогоднішні тренувань хочуть провести Кубок України серед учнівської молоді. Думаю, влада підтримає таку ініціативу і завершить трасу остаточно.

Спортсмени переконані, дітям краще «хворіти» спортом. Переваги такого виду в тому, що так дитина набуває навиків водія, ремонтника, інженера.

- Я привів сьогодні сина Матвія, йому 6 років. Картинг був моєю мрією. Проте у мій час не було відповідного поля для занять і можливостей. Хочу віддати сина на картинг. Він у мене не боїться, уже їздив на квадро циклі. Нехай спробує, - розповідає тернополянин Сергій Гловак.

Серед учасників тренувань  – 15-річна Христина Шендаревська зі Стрия. Дівчина уже стала володарем Кубка України з картингу серед учнівської молоді.

- Мій тато займався картингом, машину подарував на день народження, - каже дівчина. – Я люблю швидкість, це у мене в крові. Цей спорт – і для дівчат, так само як танці – не заборонене заняття для хлопців.

Картингіст Антон Черніков переїхав на Західну Україну з Донеччини сім років тому. Саме у Луцьку, де оселилась його сім’я, відкрив для себе даний вид спорту.

- Я спробував багато занять, а картинг залишити не зміг. І хоч це дороге задоволення, особливо щодо перших внесків. Нова машина коштує 2 тисячі євро. А ще мотор, шини, бензин. Якщо траса погана – то машину часто доводиться ремонтувати. Але ці всі витрати варті результату.

У тернопільському обласному комунальному центр науково-технічної творчості гурток картингістів діє у будні та у вихідні дні. Запис триває протягом року. Спортивно-технічний відділ розташований за адресою – вул. Митрополита Шептицького, 26, тел. (0352) 253708.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео