Хлопець, який завжди отримує бажане

Наймолодший письменник Форуму видавців у Львові 2012 року Роман Чихарівський на прес-конференції у Галицькому коледжі розповів, як видати власну книгу, не витрачаючи на це ані копійки.

На той час, ще школяр (йому було 15 років) спілкувався із людьми, які вже були або мали неабиякі перспективи стати успішними письменниками. Хлопець і сам зажадав видати власну книгу. Він ще навіть не почав писати жодного твору, який би можна було опублікувати. Попри це, Роман почав шукати шляхи реалізації своєї мрії.

— Я «запитав» у Google, як видати власну книгу. Відповідь з’явилась у першому ж посиланні,- розповів молодий автор.

На сайті видавництва «Зелений пес» хлопець дізнався, що для втілення свого задуму йому треба 20 тисяч гривень. Він написав твір і відправив рукопис у редакцію «Клубу сімейного дозвілля». Через три місяці надійшла відповідь: книга не є комерційно вигідною. Тоді хлопець почав обдзвонювати видавництва, але ніхто не погоджувався видавати твір. Роман не впав у відчай. На той час він був активним членом Малої академії наук України, яка і посприяла виданню його книги.

— Не читайте ту книжку, я дуже її соромлюсь. У 15 років всі – максималісти, - каже у Романові сором’язливість чи, може то такий маркетинговий хід, адже зараз хлопець працює інтернет-маркетологом. Хай там як, але на досягнутому він зупинятись не збриється. Роман і далі втілюватиме свої мрії у реальність.

 Дарина ГАРАГАН
Фото Юлії Прокопишин

Вибір читачів за тиждень

Відео