Здійснення мрії – тягар чи нагорода?

Редактор інформаційно-аналітичного порталу «Сорока» Олена Рожко на прес-конференції в Галицькому коледжі розповіла про свій стартап (створений нещодавно проект, що будує свій бізнес на основі інновацій або інноваційних технологій, його продукт ще не вийшов на ринок  і володіє обмеженим набором ресурсів).

Шанс стати власницею інтернет-видання випав дівчині у 18 років. Спершу вона вагалась, адже для цього потрібні знання і досвід, а вона на той час була лише студенткою. Але, як кажуть, від долі не втекти, тому Олені передали новостворений проект. Цілий рік дівчина була і журналістом, і редактором, і маркетологом свого порталу. Вона розповіла, що спочатку відвідуваність сайту була надзвичайно низькою – 400 переглядів щомісяця. Дев’ятнадцятого березня виповниться 3 роки із дня його створення. І зараз портал користується неабиякою популярністю серед читачів.

Керівник інтернет-видання «Доба» і редактор «Ух-радіо» Зоряна Биндас на цій же прес-конференції поділилась історією і свого стартапу. Вона розповіла, що співзасновик сайту, яким вона зараз керує, планував створити хорошу газету до виборів. Потім планувалось її продати. Але Зоряна з цим не погодилась і домовилась викупити його частину із відтермінуванням виплати. Кілька перших місяців газета лише приносила збитки. Але зараз все налагодилось.

Дівчата повідали, що на Тернопільщині функціонує близько 90 сайтів (для порівняння, в інших областях – близько 40). Всі вони приблизно однієї тематики. Тож доповідачі порадили робити свій стартап із новими креативними ідеями.

Дарина ГАРАГАН

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео