В Тернополі пройшла перша безстрокова акція підтримки української льотчиці

Активісти та просто не байдужі громадяни збирали підписи на звільнення Надії Савченко.

Володимир Малишевський, учасник АТО, організатор акції:
- Відбулася дана акція з метою підтримки Надії Савченко. Ми вимагаємо від влади здійснення відповідних кроків щодо її звільнення, та й не тільки Савченко, а й усіх полонених, що зараз перебувають на території Росії. Маємо на меті показати їм нашу підтримку, підтримати їх.
Перш за все ми хочемо нагадати Порошенкові про те, що в момент підписання Мінських домовленостей він вийшов після переговорів і пообіцяв всій українській нації про те, що Надія буде на волі. Пройшло дуже багато часу, проте ми бачимо не тільки не виконання Мінських домовленостей… але є обіцянки голови держави щодо її звільнення. Намагаємося дати владі зрозуміти, що не тільки загальновиборчі обіцянки потрібно виконувати. 
Акція безстрокова, ми будемо збиратися щодня о 12-ій годині, таким чином нагадуючи владі, що цей процес триває. 8 березня ми зберемо громаду міста Тернополя і привітаємо нашу льотчицю з міжнародним жіночим днем, можливо запишемо якесь відеозвернення. А 9-го числа відбудеться Всеукраїнська акція, організована Марком Фейгіном, захисником Надії Савченко. Запрошуємо усіх громадян.
Надіє, пам’ятай, Тернопіль з Тобою!

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео