Скандал навколо нового проекту землеустрою

Сьогодні, 7 березня, у готелі Тернопіль відбулася прес-конференція за участю сільського голови Гаїв-Шевченківських Богдана Брича. Мета прес-конференції – спростувати інформацію подану місцевими ЗМІ щодо однобічного висвітлення ситуації, яка склалася навколо нового проекту землеустрою.

Попередньо оприлюднена інформація була про те, що місцева влада не надає можливості приватизувати городи окремим жителям, котрі вони обробляють понад двадцять п’ять років.

Мешканці Гаїв-Шевченківських не одноразово зверталися до влади з проханням відвести земельні ділянки для ведення особистого земельного господарства, у чому їм було відмовлено. Про це свідчить Виписка з рішення сільської ради від 30 грудня 2015 року (№30).

Громада прийняла одностайне остаточне рішення щодо наступної сесії Гаї-Шевченківської сільської ради, не писати більше заяв, а напряму звернутися до суду, мовляв попереднє рішення було не цілком законне і не на користь мешканців.

Богдан Брич, сільський голова пояснює, що даний проект не набрав відповідної кількості голосів.

З грудня 2014 року сільська рада надала дозвіл на виготовлення документації для приватизації городів. Але зараз сам процес дещо сповільнився. Громада обурена, адже за проект для приватизації заплатили по 3 тисячі гривень з людини.

Зараз попри дану ситуацію вздовж дороги надумали облаштовувати тротуар, а для цього потрібна земля – 3 метри з кожного городу. Зрозуміло, що забирати землю у мешканців села ніхто не буде, але люди гадають, що вигода у відтермінуванні приватизації земельних ділянок у місцевої влади є.

«Ну навіщо там цей тротуар, краще би дітям школу зробили. Це треба бути не розумним, щоб відпустити свою дитину гуляти біля цієї дороги», - обурена мешканка Гаїв-Шевченківських. Люди не хочуть віддавати свою землю сільській раді і завершити приватизацію також не можуть.

Крім ситуації з дорогою Гаї-Шевченківські планують розбудовувати, про таку перспективу у майбутньому заговорив сільський голова на прес-конференції. «Зараз у нас є 5,5 га землі, які підуть на аукціон», - запевняє Богдан Брич, адже переконаний у тому, що зміна інфрастуктури та благоустрою міста доволі важливі.

Погляди влади та мешканців доволі різняться, адже зрозуміти один одного ніхто навіть не пробує.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео