Скільки в Тернополі коштують квіти до 8 березня

Гіацинти, троянди, підсніжники і, звісно ж, класику свята жіноцтва - тюльпани продають від 10 до 55 гривень на квіткових ринках та вулицях міста.

За декілька днів до Міжнародного жіночого дня в місті почали масово продавати квіти. Явище це традиційне, асортимент також не змінюється роками. Однак ми поцікавилися цінами на квіти, і наскільки вони змінилися з наближенням свята, повідомляє «20 хвилин».

- Троянди вартують від 30 і до 50 грн. за одну квітку, - розповідає продавець Андрій. - Гіацинти можна придбати від 25 до 55 грн. - залежно від розміру.

Тюльпани коштують від 15 грн за квіточку. Нарциси, які також вже є у деяких продавців,  - по 8 грн.

- Є ще крокуси, он бачите - у горщечку три квіточки ростуть. Якраз на саме свято розпустяться. Такі коштують 40 грн. Якщо хочете тюльпанів, то за таку ж ціну можна купити і їх - 2-3 пагони в горщику, - каже продавчиня пані Олена.

Гілочка маргариток коштує 35-40 грн. - як у кого. Продавці кажуть, що вартість квітів зросла незначно - на весняні квіти раптом на гривню-дві. А от трояндам «додали» до 5 грн. до ціни.
- Весняні квіти немає змісту продавати дуже дорого, бо їх зараз всюди повно, - продовжує пані Олена. - І куплять в того, хто знизить ціну, а от троянди, як показує досвід, в скільки не оціни, люди все рівно куплять, бо це класика. Хоча ми теж не перегинаємо палку, бо розуміємо, що криза.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео