«Їздити з Тернополя дизелем страшно і небезпечно»

Вже понад два роки піднімають питання ремонту транспорту залізниці, але змін досі немає.

Пасажири електропоїздів щиро співчувають тим, хто їздить дизель поїздом Тернопіль - Іване-Пусте, а також Тернопіль - Ходорів. Антисанітарія, неприємний запах, сміття, і навіть поламані двері до туалетів – все це відчувають пасажири на собі. Загалом несправність дверей до туалету – це ще “квіточки”. Гірше – несправність дверей у вагонах, адже на зупинках вони навіть не відкриваються. Та мешканці “дальних” станцій звикли:

- Добиратися на роботу і повертатися додому якось треба, - розповідає пан Ігор. – Я ціле своє життя проїздив тими поїздами.

А туристи не так смиренно реагують на стан транспорту. «Всяке було, але щоб зупинявся дизель на пару секунд, як от в Заліссі, і треба було перебігати в інший вагон, щоб встигнути вибігти, то таке у мене вперше. Їздити з Тернополя дизелем страшно і небезпечно, - ділиться враженнями Михайло Сурмай. – Але пам’ятаю часи, коли найгіршим поїздом в Україні визнали Львів-Мостиська. Та з тим точно щось робити треба, бо здається, що наші дизеля давно переплюнули мостиський».

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео