Нові патрульні поліцейські вже в Тернополі, попереду - присяга

11 чи 12 березня – дату присяги поки що уточнюють. Наразі поліцейські вже в Тернополі, приводять до ладу приміщення, готують техніку й авто.

Цього тижня тернопільські поліцейські приймуть присягу та вже вийдуть на вулиці Тернополя.

Це буде наприкінці тижня – 11 чи 12 березня. Дату наразі уточнюють, повідомили у секторі комунікації головного управління нацполіції в області, повідомляє 20 хвилин.

Як вдалось нам дізнатись, вже призначений командир – він зі Львова. Хто це саме - у поліції поки не розголошують.

- Патрульна поліція дислокуватиметься на вул. Котляревського (приміщення колишнього управління ДАІ – прим. авт.), – повідомив начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Поліцейські вже отримали форму, приводять до порядку приміщення, завозять техніку. Словом, готуються до повноцінної діяльності.

Попередньо відомо, що буде три зміни. Одночасно заступатиме на службу 15 автопатрулів і 4-5 піших. Працюватимуть наразі лише в Тернополі. Зборівський район, як планувалось раніше, поки що не обслуговуватимуть.  

- Я нещодавно був у них у Львові в навчальному центрі, познайомився з людьми, бо до цього ми настільки тісно не контактували, - розповів т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. – Відбір, ви знаєте, проводила комісія з патрульної поліції Києва, ми лише забезпечували технічний процес.

Олександр Богомол розповів, що спілкувався з викладачами, які готували майбутніх тернопільських поліцейських. До наших – претензій не було. Їх порівнювали з представниками інших областей. Порівняння – на користь наших земляків.

Нагадаємо, навчання у Львові проходили 211 тернопільських слухачів. Серед них 50 – жінок. За два місяці майбутні патрульні освоїли 26 дисциплін. Навчались з понеділка до суботи включно з 8:30 до 18:20. Особлива увага приділялась вивченню тактики спеціальної та вогневої підготовки.

Слухачі щодня освоювали прийоми самозахисту, аби вміти дати відсіч нападникам, та навчались  влучної стрільби. За допомогою викладачів, американських та канадських інструкторів вони відпрацьовували ситуації з тактики затримання злочинців та спеціальних дій при зупинці транспортних засобів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео