Пересів на велосипед - бережи його

З настанням тепла чимало жителів краю пересідає на економний та екологічний транспорт. А правоохоронці вкотре закликають подбати про безпеку велосипедів, бо  в області знову фіксують випадки крадіжок двоколісників.

Приміром, цими вихідними жертвою злодіїв став житель обласного центру. Чоловік залишив свій велосипед у сушильному приміщенні багатоповерхового будинку. Вночі невідомий пошкодив вікно сушилки і поцупив транспортний засіб. Вартість втраченого – понад п’ять тисяч гривень.

Як засвідчує практика, безпечні власники двоколісників залишають їх без нагляду біля будинків, магазинів, інших громадських закладів, на сходових клітках, в сушильних приміщеннях, в спільних коридорах. А велосипед - така річ, що тягти його не треба - просто сів та й їдеш собі, не привертаючи зайвої уваги. Разом з тим він – річ цінна, якщо навіть продати його задешево, все одно вийде чимала сума.

Правоохоронці вкотре нагадують елементарні правила безпеки, дотримуючись котрих, ви зможете запобігти втраті майна: не залишайте велосипеди без нагляду; якщо виникла така необхідність, попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним або використовуйте надійні замки; зберігайте двоколісники у закритих приміщеннях з міцними замками або у власних квартирах; сушарки, сходові клітки, спільні коридори – це місця, звідки найчастіше викрадають велосипеди.

Також поліцейські звертаються до тих, хто має спокусу до дешевого товару: коли вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, засумнівайтеся, чи, бува, він не крадений. Повідомте про це правоохоронців.

Телефон служби поліції залишається незмінним – 102.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео