Школярі Тернопільщини мірялись інтелектом

Фінальний турнір 15-го Кубка Тернопільської області з українських інтелектуальних ігор "УНІКУМ" ім. Героя АТО Ореста Квача провели 7-8 березня. Фінальні змагання вперше відбувалися у одному із районних центрів, а саме у м. Заліщики на малій Батьківщині Ореста Квача. 

- Ми хочемо, щоб учні з районів активніше долучались до заходів, - каже заступник директора департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Чорний. – Цього року більшість акцій проведемо в районах.

Учасниками фінальних змагань стали 65 дітей із Тернопільського, Заліщицького, Теребовлянського, Кременецького, Борщівського, Шумського, Бучацького районів, а також з Тернополя, Чорткова і Бережан. Протягом двох днів діти змагались.

Під час перебування у м. Заліщики всі учасники фінальних змагань побували біля могили Ореста Квача і вшанували нашого Героя, який віддав життя за волю України.

- Школярі мали змогу показати свої знання та застосувати їх на практиці. Перемога – власна чи товариша – стане мотивацією для подальшого навчання, - додає Ігор Чорний. – Також в програму кожного заходу включаємо патріотичну складову. Приклад Героїв сьогодення – це найкращий матеріал для ознайомлення та роздумів школярів.

У особистій першості перемогу святкували:

І місце – Новосад Станіслав (Тернопільська ЗОШ № 4);
ІІ місце – Кучмійчук Павло (Бережанська ЗОШ № 1);
ІІІ місце – Польовий Назар (Бережанська ЗОШ № 1).


У командній першості перемогли:

І місце – Бережанська ЗОШ № 1;
ІІ місце – Тернопільська СШ № 3;
ІІІ місце – Тернопільська ЗОШ № 4;
ІІІ місце – Кременецька ЗОШ № 5.

В інтелектуальній грі «БІЗНЕС-ШОУ» переможцями стали:

І місце – Мельнице-Подільський БДТ, Борщівського району;
ІІ місце – Залісцівський НВК, Шумського району;
ІІІ місце – Заліщицька гімназія.

Катерина БОЙКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео