На Тернопільщині український Сальвадор Далі пише унікальні картини-ілюзії (відео)

Його називають українським Сальвадором Далі. Про його картини пишуть світові видання, а виставками захоплюються у різних країнах світу. Художник із Тернопільщини Олег Шупляк пише картини-ілюзії із подвійним змістом.

Популярність Олегові Шупляку принесли його картини з подвійним змістом, він називає їх «двовзорами». У світі є лише кілька художників, які так вдало переплітають два сюжети. А ще митець є автором офіційного логотипу до 200-річчя народження Т. Шевченка, передає ЗІК

Оселя Олега Шупляка схожа на галерею, також неймовірний вигляд має майстерня художника на горищі старого будинку. Тут живе ціла колекція двовзорів «Рідна земля», яку автором намалював так, щоб обидва мотиви на одній картині були пов’язані логічно. Особливу увагу у своїх картинах автор приділяє бузькам.

«Вони летять додому, зливаючись в єдине зі снігом та ріллею. У мене є полотно, яке нагадує про те, що усе минає. На ньому річка і пісочний годинник», – розповідає майстер Олег Шупляк.

Олега Шупляка називають українським Сальвадором Далі. Його картини-ілюзії експонували у галереях США, Японії, Кореї і Британії.

«Мені написали листа, попросили дозволу опублікувати декілька моїх робіт в каталозі, в якому свої роботи демонструють сучасні художники, які працюють в напрямку картини-ілюзії», – розповів художник Олег Шупляк.

Та попри світове визнання, митець залишається жити і творити у рідних Бережанах, на Тернопільщині, де часто виставляє свої твори у місцевому Державному історико-архітектурному заповіднику.

Вибір читачів за тиждень

Відео