Тернополяни щодня бігають за армію (відео)

«100 кілометрів за наше військо» – ініціатива активних тернополян, які і собі допомагають, і бійцям. Впродовж 30 днів учасник акції має щоденно пробігати визначену дистанцію. Якщо ж за місяць в сумі 100 кілометрів не подолає – перераховує кошти на потреби війська.

Бігають за військо тернополяни ще з вересня. Один з них, Володимир Курило, розповідає, натхненником ініціативи став уродженець Бережан, боєць Роман Трухін. Будучи на Сході він щодня бігає на чималу  відстань, повідомляє ІНТБ.

ВОЛОДИМИР КУРИЛО, ініціатор челенджу «100 кілометрів за військо»

«Ну, як це, людина бігає, там, не зважаючи ні на які обставини, а тут сидимо у фейсбуці, соцмережах, клацаємо. Відповідно, кілька друзів почали просто бігати. Одного прекрасного дня на пробіжці я подумав, чому б себе не мобілізувати і не халявити, а поставити собі за ціль пробігати 100 км за місяць і якщо ця ціль не досягнута, ми сплачуємо штрафну санкцію – 5 грн за кожний недобіганий кілометр».

Таким чином вдалося перерахувати на потреби бійців трохи більше 2000 тисяч гривень. Однак, мета ініціативи, каже Володимир Курило, в тому, щоб залучити і змотивувати якомога більше людей до бігу.

ВОЛОДИМИР КУРИЛО, ініціатор челенджу «100 кілометрів за військо»

«Одною, з перших, хто подолав відстань у 100 км в рамках цього челенджу – була дівчина, Оля Гурняк. Ще цікаво, що вона перша, хто з нашої групи, пробігла за один раз по 20-21 кілометр. Один із активних учасників, які бігають не по 100км, а, наприклад, по 200 км за місяць  – це Юрко Забава. Свій перший челендж пробігав, взагалі, в різних країнах: Турція, Італія, Іспанія».

Приєднатися до челенджу дуже легко, потрібно знайти в соціальній мережі групу «100кмзавійсько» і почати бігати. Як доказ: прикріпляти у групі скріншоти треків або дистанції, яку вдалося пробігти. Зараз за військо бігає близько 10 людей. Однак, на дворі теплішає, тому активісти закликають тернополян долучатися. Тим більше, що під час бігу виробляється ендорфін – гормон щастя.

Вибір читачів за тиждень

Відео