«Літературний батальйон» представив нові видання

Уже стало доброю традицією письменницької спільноти Тернопільщини в складі, так званого «літературного батальйону», організовувати зустрічі з шанувальниками слова в різних куточках області, репрезентуючи нові видання.

Адже, як наголошує автор ідеї, голова обласної організації Національної спілки письменників України, керівник управління  культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик, посіяне слово проростає добром. У Шевченківські дні літератори побували в Кременці. «Письменницька організація не могла стояти осторонь і дуже приємно, що ми відвідали саме Кременеччину, де безпосередньо був Тарас», — зокрема, зазначив «Дню» Олександр Смик.

Зустріч зі студентами обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка називався «Стежка до слова». Із захопленням молодь слухала поетичні рядки тернопільських письменників Марії Баліцької, Зіновія Кипибіди, збаражчанина Володимира Кравчука, шумчанина Сергія Синюка, кременчан — Ніну Казьмірук, Івана Потія. Власні пісні виконували Олександр Смик і Сергій Лазо. Не оминули літератори шевченківської теми, болю трагічних подій в Україні, духовної тематики. «Літбат» — є в нас така програма. Ми об’їжджаємо практично всі літературні музеї, зустрічаємося зі студентами, з людьми, які просто хочуть почути нове поетичне слово», — акцентував Олександр Смик.   

У бібліотеці імені Юліуша Словацького відбулася презентація літературно-мистецького альманаху «Курінь», редактором котрого є Іван Потій. Літератори поклали квіти до могил кременецьких письменників Галини Гордасевич і Гаврила Чернихівського. Перед тим, як завітати у Волинські Афіни, побували в селі Великі Бережці — в музеї поета, громадського діяча, широко відомого закордоном вченого Олександра Неприцького-Грановського, повідомляє «День».

Як розповів «Дню» Олександр Смик, в найближчих планах Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України — участь в книжковій толоці в Миколаєві 19-20-го березня, 23-го березня — вшанування в райцентрі Заліщики Осипа Маковея, а 26-го — відкриття меморіальної дошки землякові, відомому українському поетові, політв’язню, громадському діячеві Степанові Сапеляку в його рідному Розсохачі Чортківського району.

Вибір читачів за тиждень

Відео