Тернополян навчатимуть надавати першу медичну допомогу

Групи, яких навчатимуть надавати першу медичну допомогу, формуються з 8-ми осіб. Взяти участь може кожна людина, яка виявляє бажання або має у цьому потребу. Курси триватимуть 12 годин, завершивши їх учасники отримають сертифікати європейського зразка.

Курси для населення проводять систематично з вересня, коли сформований список з восьми осіб. Відтоді надавати першу медичну допомогу навчили 10 груп.

«Це 12-годинні курси, після проходження яких видається сертифікат Червоного Хреста міжнародного зразка, який протягом трьох років діє на всій території Європи. Протягом цих 12-ти навчальних годин навчаємо домедичної допомоги, серцевої реанімації, як поводитись, коли людина починає задихатися або щось потрапляє у горло, при утопленні, як правильно мобілізувати людину і доставити її до лікарні при переломах, щоб не пошкодити більше людину. Якщо сталося ДТП, до приїзду швидкої як допомагати рятувати людей і як правильно людей витягнути з машини, щоб не зробити ще більшої шкоди для здоров’я. Ми це все відпрацьовуємо, якщо це ДТП, то виїжджаємо машиною та інсценуємо. Якщо ж це рятування на воді, то відпрацьовуємо у басейні», – поділився командир загону швидкого реагування Андрій Гвоздецький.

Спеціаліст розповідає, що теоретичних занять небагато, найбільше – практичних. Навчатимуть людей сертифіковані тренери та інструктори, які є студентами медичного університету.

Навчання відбуватиметься після Нового року і Різдвяних свят. Групи уже розпочали формувати. Графік занять узгоджують спільно, щоб кожному учаснику було комфортно.

Навчання є безкоштовним. Якщо хтось виявить бажання допомогти матеріально, то зможе пожертвувати кошти у Фонд Червоного Хреста.

Зареєструватися можна за номерами телефонів: 0971633760 (командир ЗШР Андрій Гвоздецький); 0935933702 (перший заступник командира ЗШР Ірина Рондяк); 0984666381 (другий заступник командира ЗШР Михайло Бандрівський).

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео